Bavaria Yachtbau Giebelstadt

Waarom Bavaria zeiljachten?

Bavaria Yachtbau in Giebelstadt werd 1978 geboren uit passie voor innovatie. Bavaria Yachts groeide uit tot één van de grootste jachtbouwers van zeiljachten en motorjachten van Europa met als motto: het bouwen van jachten waarbij prijs en performance geoptimaliseerd worden.
Niet voor niets staat Bavaria Yachts bekend om haar goede prijs-kwaliteit verhouding.

Als jachtverhuurder kijken wij waarschijnlijk met heel andere ogen naar een jacht. Naast degelijkheid is het belangrijk dat er goed kan worden schoongemaakt, dat onderdelen bereikbaar en demontabel zijn en dat het interieur comfortabel is.
Telkens weer, wanneer wij op BOOT Düsseldorf verschillende merken bezichtigen en vergelijken, komen wij tot de conclusie dat Bavaria voor ons de beste keuze blijft en dit zien wij overigens ook bij onze collega-verhuurders.

Kapitein onder de zeiljachten

Bavaria Yachtbau GmbH in Giebelstadt heeft momenteel zo’n 600 medewerkers, waarvan 150 in de administratie.

Rond 1.000 motor- en zeiljachten worden jaarlijks geproduceerd op een oppervlakte van 200.000 vierkante meter. Met een overdekte productiehal van 70.000 m² en een export van ruim 85% behoort Bavaria tot de grootste en meest efficiënte jachtbouwers ter wereld.

Bavaria ontwikkelt continu nieuwe zeil- en motorjachten (60 : 40%) tussen 28 en 55 ft.

Een wereldwijd netwerk van ervaren bedrijfspartners garandeert professionaliteit en een onovertroffen prijs-kwaliteitverhouding.

Bavaria werf Windkracht 5
Bavaria-yachtbau-werf-hout-bewerken

Modern productieproces

Bavaria combineert haar jarenlange ervaring met innovatieve technologieën en moderne productie-methoden.
De werft beschikt over één van de modernste systemen voor seriematige productie.

Van het lamineren van de romp tot de uitlevering leggen de jachten ruim 6 km af op transport-systemen.

CAD/CAM-programma’s, nauwkeurige robots, ervaring en handvaardigheid van hooggekwalificeerde medewerkers zorgen voor de uitstekende kwaliteitsnorm.

De jachten worden vervaardigd langs vier montagebanden. Romp en dek passeren via een rails de aparte montagestations.

Modern productieproces

De productie van de jachten begint al bij het dekbeslag. Luiken, lieren en beslag worden compleet gemonteerd. Vereniging van romp en dek wordt voorbereid. De rompen worden parallel langs de montagebanden verder uitgebouwd.

Kleine en grote jachten worden wegens andere doorlooptijden op verschillende banden gefabriceerd.
Het montageverloop via de transportband is tot in het kleinste detail gepland en onderverdeeld in overzichtelijke montage-eenheden.

Bavaria-zeiljacht zijn degelijk en hebben een lange levensduur.
Goede zeileigenschappen, veel ruimte en comfort en een complete standaarduitrusting laten u optimaal van uw Bavaria-zeiljacht genieten.

Alle jachten worden op bestelling geproduceerd, waardoor een individueel jacht kan worden samengesteld.

Bavaria Yachtbau GmbH Giebelstadt Beieren
Compagnieshaven Windkracht 5

Dus daarom Bavaria zeiljachten!

Een perfecte staat van onderhoud staat bij Zeilbotenverhuur Windkracht 5 hoog in het vaandel.

Wij verhuren en verkopen uitsluitend Bavaria zeiljachten omdat wij uit ervaring weten dat Bavaria degelijk is en goede zeileigenschappen heeft.

“Made in Germany” heeft nog steeds een goede reputatie en deze beroemde Duitse kwaliteit is uitsluitend met betrouwbare toeleveranciers te bereiken. Bovendien kunnen wij bij Bavaria Giebelstadt alle benodigde originele onderdelen bestellen.

In een perfecte staat van onderhoud biedt Zeilbotenverhuur Windkracht 5 haar gebruikte Bavaria zeiljachten aan:

* Bavaria 32 * Bavaria 35 * Bavaria 36 * Bavaria 40 *

Tip:
Huurt u het jacht dat u op het oog heeft en u besluit het jacht vervolgens te kopen dan trekken wij de huurprijs af van de koopsom. Een normale proefvaart is natuurlijk ook mogelijk maar wanneer u echt zelf even met het jacht onderweg bent komt u er het best achter of het jacht aan uw wensen voldoet.

BAVARIA Partners: Farr Yacht Design en BMW Designworks

De ontwikkeling van alle CRUISER jachten is een nauwe samenwerking tussen produktmanagers, botenbouwers en designteams. Jarenlange ervaring, ontelbare regatta’s en de feedback van onze klanten worden verwerkt in het totaaldesign van ieder BAVARIA jacht. Ondersteund door Design Unlimited, welke verantwoordelijk is voor de vormgeving onder- en bovendeks en van de opbouw. Zo ontstaat het unieke Design met de comfort en prestatie van BAVARIA CRUISER jachten.

Bavaria werkt nauw samen met topklasse designburo’s. Gerenommeerde partners als Farr Yacht Design (ook bekend als ontwerper van de Volvo Ocean 65) en Insenaval S.L. zijn verantwoordelijk voor de marine architectuur en de functionaliteit.

BMW Group Designworks USA is verantwoordelijk voor het ontwerp van de buitenkant.
Intensieve samenwerking met topmerken als Lewmar, Seldén, Elvström, Rutgerson, Furlex, Volvo Penta, Garmin, Siemens en Quick dragen extra bij aan uw vaarplezier c.q. veilig en zorgeloos genieten op het water!

De ruime ervaring van deze expertteams samen met de expertise van Bavaria in seriematige productie, het gebruik van de modernste technische middelen en liefde voor scheepsbouw garandeert een succesvolle ontwikkeling.

Bavaria Yachts produceert in samenwerking met Farr Yacht Design zeilboten in uiteenlopende modellen zoals het bekendste model zeiljacht: de Bavaria Cruiser.

Farr Yacht Design, opgericht door Bruce Farr in Auckland, Nieuw-Zeeland, is een racejacht designbedrijf gevestigd in Annapolis, Maryland, Verenigde Staten. Farr Yacht Design Ltd. is inmiddels wereldwijd erkend als top racing-yacht-design-team.  De Farr ontwerpen wonnen in de afgelopen 30 jaar 43 wereldkampioenschappen en boekten vele design-successen op internationaal prestigieuze Grand Prix Yachting evenementen.

Farr ontwikkelt op maat interieurs, zeilen en scheepsromp. Farr maakt gebruik van extern onderzoek en ontwikkeling met tank testen en windtunnels. Door Farr ontworpen jachten hebben inmiddels vele zeilraces gewonnen. Farr Yacht Design ontwierp diverse jachten voor de Volvo Ocean Race.

Heeft u voor uw Bavaria jacht onderdelen nodig?
Wij leveren originele Bavaria onderdelen en Garmin apparatuur.

Neem vrijblijvend contact op met Peter van Wier: 06 441 881 96 of mail naar info@windkracht5.nl

Bavaria und Windkracht 5