Stand Up Paddle (SUP)

SUP Boarden is de nieuwe rage

Er is de laatste jaren veel te doen rondom standup peddelen (suppen). Suppen is een rage en het is leuk voor jong en oud en praktisch overal te doen. Een opblaasbare supplank kun je makkelijk meenemen. Suppen kan op zee en op binnenwater. (Op veel sup planken is zelfs een windsurfzeil te bevestigen).

Ervaar de vrijheid van Standup Paddle (SUP)

Met SUP kan je staand op een opblaasbaar supboard met een peddel het water op. Je kunt ontspannen maar ook intensiever peddelen.

De veelzijdig- en laagdrempeligheid van Stand Up Paddle zorgen ervoor dat deze sport in korte tijd ook onder vrouwen explosief gegroeid is en Red Paddle is koploper op het gebied van inflatable boards.

Suppen brengt je letterlijk en figuurlijk weer in balans. De natuurlijke omgeving en fysieke inspanning van stand up paddle versnellen dit proces en maken van SUP een rustgevende ervaring.

Suppen is voor iedereen voor man en vrouw, jong en oud, ontspannen en intensief.
Zelf oefenen, naar de SUP-skool of deelnemen aan een evenement op wedstrijdniveau.
In september 2015 vond de vierde SUP-elfstedentocht (een 220 kilometer lange tocht) plaats.

SUP(er) snel onder de knie

Zowel jong als oud beheersen de basis binnen 5 minuten. Al snel kan je een relaxte tocht maken of een echte work-out doen.
Terwijl je met iedere peddel-slag calorieën verbrandt en frisse lucht inademt wordt iedere spier in het lichaam gebruikt om vooruit te komen en in balans te blijven.

Boards van Red Paddle Co onderscheiden zich door:

  • Quadruple rail construction – Het zwakste punt in elk inflatable SUP-board is de rails / zijkant van het board. Op dit punt zijn de boven- en onderkant aan elkaar bevestigd. Red Paddle heeft ervoor gekozen om hier vier (!) lagen materiaal zorgvuldig over elkaar heen te bevestigen zodat de kans op een lek minimaal is. Het RSS systeem zorgt ervoor dat 2 latten de zijkant van het board nog eens extra verstevigen.
  • Maximale druk – De meeste inflatable stand up paddle board kunnen een druk aan van rond de 15 psi. Bij Red Paddle hebben ze hun boards zonder problemen tot drie maal deze druk opgepompt, waardoor deze boards maximale stijfheid genieten. MSL (Monocoque Structural Laminatereduces) reduceert lijmfouten en de hoeveelheid lijm.

Red Paddle compleet

Boards van Red Paddle zijn compleet uitgerust met rugtas en Red Paddle’s eigen Ezee pomp.
Het Dual Cylinder system van de Titan pomp gecombineerd met de Hi Flo handle biedt complete controlle over benodigde tijd en energie om het board op te blazen. Je kunt dit sub vinden op onze zeilboot huren Princess

  • Stand Up Paddle
  • Stand Up Paddle
  • Stand Up Paddle
  • Stand Up Paddle