Routeplanner Compagnieshaven Enkhuizen

Google Maps routeplanner naar Zeilbotenverhuur WINDKRACHT 5 Compagnieshaven Enkhuizen

Per auto naar de Compagnieshaven

De N506 verbindt Enkhuizen met Hoorn; vervolgens zorgt de N302 voor verbinding met snelweg A7. De N302 loopt door over de Houtribdijk, die het Markermeer van het IJsselmeer scheidt. De Houtribdijk verbindt Enkhuizen met Lelystad. Het grote sluizencomplex en het Naviduct* zorgt ervoor dat auto- en scheepvaartverkeer elkaar ongehinderd kunnen passeren.

*Naviduct Krabbersgatbij Enkhuizen is in 2003 geopend als eerste naviduct ter wereld.
Het is een aquaduct met schutsluis in de waterloop.

Zeilbotenverhuur Enkhuizen

Eenmaal in Enkhuizen volgt u eenvoudig de borden “Zuiderzeemuseum”.
Vanaf Venhuizen/Lelystad N506 passeert u links Mac Donalds (richting Sprookjeswonderland). Vervolgens rijdt u via de N302 onder het treinviaduct door en gaat u bij de 2e verkeerslichten rechtsaf de Nelson Mandeladreef op (links ziet u BP).
Aan het einde (bij de T-splitsing) gaat u rechtsaf de Noorderweg op (vergeet nu Sprookjeswonderland) en houd aan het einde links aan de Vissersdijk op. U gaat nu rechtsaf de Van Linschotenstraat en later de Wierdijk op.
Rijdt nu langs de muur tot u aan uw linker hand de ingang naar de Compagnieshaven bereikt.

Slagboom Compagnieshaven

De auto parkeren in de Compagnieshaven

Bij de slagbomen ontvangt u een parkeerkaart. De prijs van deze kaart is afhankelijk van de parkeerduur (wij raden u aan deze slechts te gebruiken als u het terrein dezelfde dag verlaat voor bijv. boodschappen). Van WINDKRACHT 5 ontvangt u aan het einde van uw huurperiode een uitrijkaart, waarmee u het terrein eenmalig kosteloos kunt verlaten.

Per vliegtuig, trein en bus naar de Compagnieshaven

Vanaf luchthaven Schiphol kunt u met de trein naar Enkhuizen komen.

Vanuit Amsterdam Centraal rijdt er ieder half uur een trein naar Enkhuizen. Deze trein rijdt tussen Amsterdam Sloterdijk en Hoorn als Intercity.

In Hoorn aansluiting naar en van Alkmaar en Haarlem, in Amsterdam Sloterdijk en Hoorn aansluiting van en naar Schiphol.

Plan uw reis naar Station Enkhuizen per trein NS

Route Windkracht 5 enkhuizen

U wandelt in ongeveer 10 minuten vanaf het NS-station via de kade, langs “De Drommedaris” (de prachtige verdedigingstoren) en de muur van de Wierdijk zo naar de Compagnieshaven. Mocht u veel bagage mee hebben dan kunnen wij deze in overleg ophalen.

Vanuit Enkhuizen kunt u per trein eenvoudig een dagje naar Hoorn, Alkmaar, Amsterdam enz. Wilt u echter niet met de trein dan kunt u ook met de bus of de boot.

Per bus

Er rijdt een regelmatige busdienst van NS Station Enkhuizen naar station Bovenkarspel-Grootebroek (lijn 138). Tevens rijdt er op werkdagen eenmaal per dag per richting een bus over de dijk naar Lelystad.

Per veerboot 

In het zomerseizoen is er vanuit Enkhuizen een veerdienst naar Stavoren, Urk en Medemblik.

het-staverse-poortje-enkhuizen-zeilboot-huren

Te voet vanaf de Compagnieshaven naar het centrum

Enkhuizen heeft veel te bieden.
Vanuit de Compagnieshaven wandelt u door het Staverse poortje rechtdoor de brug van de Oosterhaven over, langs het gemeentehuis (Breedstraat) zo de stad in. Enkhuizen heeft een bijzonder gezellige oude binnenstad (Westerstraat). De winkelstraat is autovrij en op vrijdag is het koopavond.

Boodschappen: AldiDeenAlbert HeijnAH Bezorgservice