Alles over Hoorn Jaarmarkten / Braderieën / Toeristische trekpleisters

Super Koopzondag braderie en najaarsmarkt

Tijdens een aantal super koopzondagen, in Hoorn altijd de laatste zondag van de maand, wordt markt georganiseerd in de Hoornse binnenstad. Dit zijn succesvolle en zeer druk bezochte markten die veelal worden gecombineerd met andere activiteiten zoals muziekfestiviteiten en auto-evenementen.

Woensdagmarkten Hoorn in juli en augustus

*De Hoornse Woensdagmarkten hebben al een historie van 53 jaar. Deze markten waren vroeger bekend onder de naam Hartje Hoorn Markten en Oud-Hollandse markten. Deze evenementen worden heel druk bezocht en zijn een toeristische trekpleister. De uiterst succesvolle thema’s “Antiek-, Kunst-Verzamelen en Huisvlijt” worden gecontinueerd in vijf Woensdagmarkten die elk een aanvullend thema hebben. Zo worden de evenementen extra aantrekkelijk gemaakt voor iedereen die Hoorn een dagje aandoet. Sinds drie jaar een vast onderdeel van de Hoornse Woensdagmarkten zijn de Proef- en Beleefmarkten. Deze markt staat wekelijks op dezelfde plek (Roode Steen en deels Grote Noord).

Lappendag in Hoorn medio augustus

Derde maandag in augustus is de traditionele afsluiting van de grote 10-daagse kermis, de kramen met lappen vormen voor de vrouwen een waar koopjes paradijs en voor de mannen is een biertje (meerdere) een vast ritueel. Het is dan ook een groot feest in de binnenstad van Hoorn.