Automatic Identification System

Verbeterde communicatie, veiligheid en het voorkomen van aanvaringen op zee. AIS toont andere boten direct op de hydrografische kaart.

AIS is een systeem dat de navigatie status tussen vaartuigen en stations aan de wal verstuurt. Schepen voorzien van AIS kunnen elkaar identificeren en volgen. AIS is tegenwoordig verplicht voor de beroepsvaart met schepen van 300 bruto ton of meer, maar ook steeds meer kleinere schepen in de beroeps en pleziervaart kiezen voor een AIS uitrusting aan boord om de veiligheid op het water te verbeteren .

Informatie over de naam, grootte, toepassing, snelheid, koers  etc van het schip wordt via de VHF naar de schepen in de nabijheid verstuurd. Met een AIS ontvanger aan boord kunt u de positie en koers van schepen in uw nabijheid zien.

Maak uw boot zichtbaar voor anderen met De AIS 800 van Garmin is een klasse B blackbox AIS (Automatic Identification System)

De AIS 800 is NMEA 2000 gecertificeerd en kan eenvoudig aan een NMEA 2000 network worden gekoppeld. Eenmaal geïnstalleerd kan de AIS 600 aangestuurd worden via het scherm van uw kaartplotter. U heeft alle benodigde informatie direct beschikbaar. Bovendien is de AIS800 voorzien van een ingebouwde Actieve splitter. Hierdoor heeft u slechts één VHF antenne nodig voor zowel de AIS 800 als elke andere marifoon. Dit werkt dan zonder signaal- of kwaliteitsverlies. Zo houdt u meer ruimte over voor andere apparatuur en wordt installatie eenvoudiger!

Garmin-AIS800

Hoog veiligheidsniveau van schepen

Goed overzicht waarbij u zelf zichtbaar bent.De AIS transceiver betekent dat u AIS gegevens kunt ontvangen en uw eigen gegevens naar andere AIS ontvangers in de omgeving kunt sturen. Duidelijk overzicht ook bij zeer slecht zicht. Met ingebouwde splitterbox kunnen AIS en VHF op dezelfde antenne worden aangesloten.

Belangrijkste functies:

  • Helpt bij navigeren en voorkomen van aanvaring
  • NMEA2000 compatibel
  • Inclusief GPS-antenne
  • Klasse A en B ontvangst
  • Geïntegreerde AIS-gegevens met informatie direct in de kaarplotter
  • Dualchannel AIS-ontvanger