CORONA REGELINGEN EN AANPASSINGEN

Bavaria 41 Cruiser Day by Day
Bavaria 37 Lars Windkracht5
Bavaria 34 SVEN WINDKRACHT5 Enkhuizen
Te Koop nieuwe Bavaria 34 Cruiser 2023

CORONA

Op 31 maart 2020 heeft de overheid de aangescherpte maatregelen verlengd t/m 19 mei a.s.

Havens hanteren weliswaar een ontmoedigingsbeleid maar zijn niet allemaal gesloten!

Waar kunt u varen in tijde van Corona?

ANNULEREN OF OMBOEKEN VANWEGE HET CORONA VIRUS (COVID-19)

  • Heeft u een zeiljacht gehuurd voor 2020 en wilt u annuleren (terwijl Enkhuizen bereikbaar en zeilen mogelijk is) dan zijn de gebruikelijke ANWB annuleringsvoorwaarden van toepassing (huurcontract pagina 2).
  • Wanneer huurders zich niet houden aan de betalingsvoorwaarden (betaling deel 2) dan zijn wij genoodzaakt de boeking te annuleren conform ANWB voorwaarden.
  • Heeft u voldaan aan de betalingsvoorwaarden en wilt u om boeken naar een latere datum in 2020 (terwijl Enkhuizen bereikbaar is) dan berekenen wij € 25,00 (6 weken voor afvaart  = betalingstermijn deel 2, daarna verhoogd met €25,00 per week)
  • Alleen wanneer de Compagnieshaven wegens reisbeperkingen officieel niet bereikbaar of als de grens van het land van herkomst van de huurder officieel is gesloten, dan bieden wij u de mogelijkheid kosteloos om te boeken naar een latere datum in 2020
  • Omboeken kan één maal! Passen de Corona-voorwaarden u dan nog niet dan bent u genoodzaakt bijvoorbeeld uw groepssamenstelling te wijzigen
  • Huurder kan een speciale annuleringsverzekering afsluiten bij PANTAENIUS. Deze verzekeringsmaatschappij heeft een speciale TRIP CANCELLATION COSTS INSURANCE, die ook voor het COVID-19 geldt.

CONCLUSSIE

Het komt erop neer dat zolang de Compagnieshaven en Enkhuizen zoals tot nu toe bereikbaar zijn onze werkzaamheden kunnen doorgaan. U kunt met de auto het terrein op en komen zeilen met het gehuurde jacht. Wij raden aan havens vooraf te bellen, die u wilt bezoeken.
Hygiëne staat bij ons altijd al hoog in het vaandel. U kunt erop vertrouwen dat wij hier nu nog meer speciale aandacht aan zullen geven.
Toiletpapier is er ook ?
Horecagelegenheden zijn gesloten maar bezorgen graag (ook in de haven). De supermarkt en andere winkels zijn open.
Besmettingskans aan boord is hetzelfde als thuis of (midden op het water) wellicht zelfs kleiner.

Annuleren of niet?

Wie wil annuleren, kan dat natuurlijk altijd doen. Als er geen negatief reisadvies is afgekondigd voor je reisbestemming en je besluit te annuleren, dan is dat voor eigen rekening. Als je geluk hebt, dan dekt je annuleringsverzekering een virusuitbraak of negatief reisadvies.

Heb je een los verblijf geboekt?

In dat geval kun je niet terugvallen op een reisorganisatie. De mogelijkheid om het verblijf om te boeken hangt af van de toepasselijke voorwaarden. Neem in dit geval contact op met de accommodatie-verstrekker om de mogelijkheden te bespreken. Check voor annuleringskosten de voorwaarden van je annuleringsverzekering.

De vlucht (vervoer) of accommodatie wordt geannuleerd

Wanneer de vlucht, bus of treinreis wordt geannuleerd omdat deze niet kan worden uitgevoerd als gevolg van het Corona-virus heb je recht op teruggave van het volledige bedrag. Je hebt geen recht op schadevergoeding, omdat er sprake is van overmacht.

Kan de reis niet doorgaan vanwege een inreisverbod?

In dit geval kan de vlucht zelf wel worden uitgevoerd of is de accommodatie wel beschikbaar, maar je wordt mogelijk niet toegelaten in het land waar je heen reist. Neem in dit geval contact op met de vervoerder en/of accommodatie-verstrekker zelf. Het zal van de situatie afhangen of u recht heeft op volledige terugbetaling.

Wie bepaalt of een plaats veilig is?

Het Ministerie van Buitenlandse zaken kan een negatief reisadvies of een kleurcode afgeven voor landen en regio’s. Deze codes geven aan welke risico’s je in een bepaald gebied loopt. Er zijn vier kleurcodes, rood (advies om niet te reizen), oranje (advies is alleen noodzakelijke reizen), geel en groen. Dat landen zelf en ook lokale overheden beperkende maatregelen kunnen treffen hoeft niet te betekenen dat daardoor het reisadvies verandert.

Het negatief reisadvies en de kleurcodes zijn niet bindend. Reisverzekeraars en reisorganisaties kunnen zelf beslissen of ze het advies opvolgen. Maatregelen van lokale overheden worden uiteraard wel nageleefd.

Geen negatief reisadvies, maar wel een inreisverbod?

Naast het advies van het Ministerie van Buitenlandse zaken kunnen landen zelf ook maatregelen treffen waardoor een reis niet kan doorgaan. Als een land zelf besluit om reizigers te weren of reizen te beperken, dan heeft dat ook invloed op de reis. Valt u onder het inreisverbod, neem dan contact op met de vervoerder. Annuleert de vervoerder de reis, dan kun je recht hebben op teruggave van de reissom.

Kunnen wij, op doorreis naar onze accommodatie, rijden door een gebied met code rood?

De route naar de reisbestemming gaat door een gebied met kleurcode rood. Met rood geeft het Ministerie van Buitenlandse zaken aan: niet reizen. Reizen door een gebied met code rood kan gevolgen hebben voor de dekking van bijvoorbeeld de reisverzekering, pechhulp en verdere hulpverlening. Dekking kan in dit geval zijn uitgesloten. Vraag dit na voor je op reis gaat. Ook kan het zijn dat ter plaatse niet alles voorhanden is, denk hierbij aan benzinestations. Check ook de actuele reisinformatie. Of je een dergelijke reis al dan niet maakt is uiteindelijk je eigen keuze. Neem contact op met uw accommodatie-verstrekker om te kijken of u kunt om-boeken.

Ik heb een reis geboekt naar een plaats waar nu het Corona-virus voorkomt. Ik vertrek pas over enige tijd. Wat kan ik doen?

Het is op dit moment niet te zeggen wat de situatie zal zijn op langere termijn, Houd het advies van Ministerie van Buitenlandse zaken voor de ontwikkelingen in de gaten. Volg ook de actuele ontwikkelingen in de media. Wil je toch nu al annuleren, dan zijn de kosten voor eigen rekening. Hoe dichter bij de vertrekdatum des te hoger zijn de kosten. Je kunt ook de mogelijkheden bespreken om de vakantie om te boeken naar een andere datum. De bijkomende kosten zijn voor eigen rekening.

Algemene informatie

Reis- en annuleringsverzekering

Een tip: mocht je een reis willen boeken, check dan de dekking van de reis- en annuleringsverzekering. Overigens kennen ook de uitgebreide varianten ‘kleine lettertjes’: zo keert de annulering niet uit als tijdens het boeken van je reis al corona was uitgebroken op je reisbestemming. En de annuleringsverzekering moet binnen een week na het boeken van de reis zijn afgesloten.

https://www.independer.nl/reisverzekering/info/annuleringsverzekering/corona-virus

Verbond van verzekeraars