ANNULEREN VANWEGE HET CORONA VIRUS (COVID-19)

 • Heeft u een zeiljacht gehuurd voor 2020 en wilt u annuleren (terwijl Compagnieshaven Enkhuizen open is) dan zijn de gebruikelijke ANWB annuleringsvoorwaarden van toepassing (huurcontract pagina 2).
 • Wanneer huurders zich niet houden aan de betalingsvoorwaarden dan zijn wij genoodzaakt de boeking te annuleren conform ANWB voorwaarden.
 • Passen de Corona-maatregelen u niet dan dient u wellicht uw groepssamenstelling te wijzigen, zodat u voldoet aan de voorwaarden van het RIVM.

CONCLUSSIE

De Compagnieshaven in Enkhuizen is gewoon bereikbaar en wij kunnen onze diensten gewoon leveren. Het gehuurde jacht is vanaf de boekingsdatum voor u gereserveerd.

Waar kunt u varen in tijde van Corona (wij raden aan havens vooraf te bellen)

Windkracht 5 Enkhuizen

Voor wie geldt een uitzondering op de 1,5 meterafstandregel?
Mensen die tot één huishouden horen en kinderen t/m 12 jaar hoeven onderling geen afstand te houden. Maar ook hier geldt: ga zoveel mogelijk alleen op pad en houd 1,5 meter afstand tot anderen buiten het gezin/huishouden. Onder een huishouden verstaan we echtgenoten, geregistreerde partners of andere levensgezellen en ouders, grootouders en kinderen, voor zover zij op één adres wonen.
Groepsvorming van meer dan 2 personen is alleen toegestaan als er 1,5 meter afstand wordt gehouden.

Hoe weet ik waar een verbod op groepsvorming geldt?
Houd hiervoor de berichtgeving van de gemeente in de gaten.

Ik wil gaan zwemmen, surfen of varen met mijn bootje. Op welke manier kan dat veilig?
Net als voor andere sporten in de buitenlucht geldt: houd minimaal 1,5 meter afstand. Vermijd risico’s waardoor u medische hulp nodig heeft of gered moet worden.

Zwemmen in open water
Kan ik de zwemlocatie voor natuurwater in mijn omgeving bezoeken?

Zwemlocaties in de natuur, zoals recreatieplassen en meertjes zijn sinds 1 mei geopend. U mag er gebruik van maken als u rekening houdt met de spelregels.

CORONA maatregelen vanaf 11 mei 2020

Woensdag 6 mei jl. vertelde premier Mark Rutte op televisie het volgende m.b.t. tot bijvoorbeeld ook boothuur:

Het kabinet begint met het aanpassen van maatregelen in de buurt, lokaal, met weinig druk op de openbare ruimte. Dan volgen aanpassingen op regionaal niveau, dan op landelijk niveau. Het toestaan van groepen gaat van klein naar groot om alles zo beheersbaar en georganiseerd mogelijk te laten verlopen.

Vanaf maandag 11 mei kunnen we elkaar in Nederland iets meer ruimte geven. Buiten sporten in groepen is voor alle leeftijden toegestaan. Tenzij u familie van elkaar bent dient er 1,5 meter afstand tot elkaar gehouden worden.

Alle eet- en drinkgelegenheden zijn gesloten tot 1 juni. Bezorgen en afhalen is wel mogelijk.
Naar verwachting besluit het kabinet in de week van 18 mei over de versoepeling van maatregelen per 1 juni.

Met ingang van 1 juni kunnen terrassen weer open en mogen cafés en restaurants maximaal 30 personen (inclusief personeel) ontvangen op basis van reservering. In alle gevallen moet men 1,5 meter afstand van elkaar houden.

vanaf 1 juli 2020:

 • Sanitair op campings (dus ook  jachthavens) gaan weer open.
 • restaurants en cafés kunnen het aantal bezoekers opschalen tot maximaal 100 personen.

niet vergeten:

 • Houd altijd 1,5 meter afstand (tenzij u familie bent).
 • Ga niet naar plaatsen waar het druk is.
 • Nies en hoest in uw elleboog.
 • Was vaak uw handen met zeep.
 • Bent u verkouden? Blijf dan thuis!
 • Heeft u koorts of bent u benauwd? Dan moeten alle huisgenoten thuis blijven.

Door het naleven van de basisregels kan het allergrootste deel van de besmettingen worden voorkomen. Samen met de verruiming van het testbeleid en intensief bronnen- en contactonderzoek. In juni kan iedereen in Nederland met klachten worden getest. Dat is cruciaal om zicht te houden op hoe het virus zich verspreid. Positieve testuitslagen worden gevolgd door intensief bronnen- en contactonderzoek door de GGD. Digitale oplossingen kunnen bijdragen om zo snel mogelijk zo veel mogelijk relevante gegevens te kunnen verzamelen.