Bavaria 40 Cruiser ‘Ouwe Reus’ (2) 2012

Bavaria-40-Cruiser-2013-Ouwe-Reus-Enkhuizen

Bavaria 40 Cruiser ‘Ouwe Reus’ (2) 2012

Dit fijne jacht heeft onze vloot eind 2019 verlaten en werd vervangen voor de Bavaria C42 ‘Ouwe Reus 3’

Ze is verkocht aan een andere eigenaar en ligt nog steeds in de Compagnieshaven.

 

9 antwoorden
 1. Jaap Wijnja
  Jaap Wijnja zegt:

  Verzot op zeilen huren wij al jarenlang iedere zomer voor drie weken een Bavaria bij Peter en Yvette van Wier van Windkracht5. Wij varen niet alleen op het IJsselmeer en het Markermeer maar ook op de Waddenzee en Noordzee. Niets mooiers dan samen met onze twee jonge dochters varen langs de Nederlandse, Belgische, Franse en Engelse kust. De oversteek naar Engeland is iedere keer weer een beleving.
  Voor dergelijke tochten zoek je een veilig, betrouwbaar en goed uitgerust schip, voorzien van goede communicatiemiddelen en navigatieapparatuur zoals marifoon, plotter en stuurautomaat. En het liefst wil je daarbij ook nog eens dat het schip voelt alsof het van jezelf is. Van binnen en buiten schoon en onbeschadigd. Helemaal mooi wordt het als je dan ook nog eens vaart op een van de laatste modellen.
  Aan al deze kwalificaties voldoet de uitgebreide en jonge, moderne vloot van Peter en Yvette zonder meer. Voor onze ervaringen kunnen wij putten uit vakanties met een 36-voeter, een 37-voeter, een 39-voeter, een 40-voeter en een 43-voeter. Tel daar dan nog eens bij de plezierige manier van zaken doen en de hartelijke ontvangst bij aankomst en vertrek en huren bij Winkdracht5 staat garant voor op en top zeilplezier. En dat alles tegen schappelijke huurprijzen.
  Kortom, wij kunnen Winkdracht5 van harte aanbevelen!
  Jaap en Annemieke Wijnja

  Beantwoorden
 2. Wilma
  Wilma zegt:

  Van 21 – 25 juli 2014 met vier personen gevaren op de Oude Reus. Het schip is goed onderhouden en perfect uitgerust. Tijden de regenbui op de eerste dag hebben we gebruik gemaakt van de kuiptent, die ons door de grote ramen een ‘buitenbeleving’ gaf. Daarna vier tropische dagen, waar de bimini uitkomst bracht. Met windkracht 5 tot 6 hebben we genoten van de zeilkwaliteiten van deze boot. De Oude Reus is echt een aanrader! Daarom geven we voor de boot en Windkracht 5 de maximale score van 5 sterren.

  Beantwoorden
 3. André van Nierop
  André van Nierop zegt:

  Al meer dan veertig jaar huur ik regelmatig zeilboten bij verschillende bedrijven. Begin 2012 ging ik op zoek naar een boot met boegschroef en kwam terecht bij een voor mij op dat moment nog onbekende verhuurder. Altijd toch weer even afwachten hoe dit uitvalt. Nou, ik kan met recht zeggen dat Peter van Wier een betrouwbare verhuurder is die alles tot in details regelt en je ook bijstaat als het even tegenzit. Hij is goed bereikbaar, komt desnoods direct naar je toe en levert een zeer goede service. Ik heb in 2012 de “oude” ouwe reus drie maal gehuurd en in 2013 eveneens drie maal de “nieuwe” ouwe reus. Beide boten (Bavaria 43 en Bavaria 40) waren in perfecte staat met werkelijk alles er op en er aan. Het verschil van drie voet merk je niet omdat de ruimte beter is ingedeeld. De zeileigenschappen van de B-40 zijn aanzienlijk beter. In alle opzichten een echte aanrader dus.
  André van Nierop

  Beantwoorden
 4. Piercarlo Benvenga (Schweiz)
  Piercarlo Benvenga (Schweiz) zegt:

  Im August verbrachten wir – 5 Personen-unseren Urlaub in den Niederlanden. Zum zweiten Mal haben wir ein Boot Windkracht 5 vermietet. Der Service vor und nach der Lieferung des Bootes war perfekt: freundlich und effizient. Ouwe Reus ist ein großes Boot: schnell und stabil, auch bei starkem Wind, sehr geräumig und hell, mit guter Ausrüstung und Instrumentierung.
  Ich kann sicher empfehlen Windkracht 5 und Oude Reus alle Segler.

  Beantwoorden
 5. karin
  karin zegt:

  Bavaria B40 cruiser: Ouwe Reus
  Na enkele jaren in Griekenland te hebben gevaren met de bavaria 37 cruiser, een op zich fijne maar voor slapen met 6 volwassenen wel wat benauwde boot, vorig jaar een week op het IJsselmeer gezeild met de ouwe reus, toen nog een bavaria 43 cruiser.
  Eerste conclusie toen: wat een super fijne boot! En wat een verschil met een B37! Dit jaar bleek de b43 echter vervangen door een splinter nieuwe b40 cruiser, een stapje terug dachten wij. Echter niets bleek minder waar.
  Het eerste wat opviel was de kuiptent bij aankomst. Wat bleek dat een uitkomst! De heerlijke ruime kuip en salon zijn al geweldig, maar bij koud of nat weer en tijdens de avond is die tent een absolute aanwinst in de haven gebleken, en dat terwijl wij in eerste instantie nog dachten dat een tent niets voor ons zou zijn. Wordt het in de salon bij regen snel benauwd, onder de tent blijkt het dan heel aangenaam toeven te zijn met ook nog veel uitzicht. Verder vallen de ruime slaapcabines op in combinatie met de twee prima en functionele natte cellen. Ook hier blijkt bavaria met zijn kwaliteit toch weer een stap vooruit te hebben gemaakt.
  Binnenin vallen behalve de magnetron ook de verwarming, horren, marifoon en CD-radio (met tevens speakers in de kuip), de nespresso koffiezet machine naast de gewone koffiezetter en het tosti ijzer op, die het leven op deze boot ook in de haven tot een waar feest maken! De boot is bijzonder luxe en compleet uitgevoerd, zoals de rolfok en rolzeilen, stuurautomaat en de boegschroef, die het aanleggen een stuk simpeler maakt. Maar het elektrisch bedienbare anker, de openingen in de zee ruiling en simpel uitklapbare grote zwemplateau. Maar wat natuurlijk nog veel belangrijker is, zijn de geweldig goede zeileigenschappen want de boot blijkt niet alleen heel makkelijk alleen te zeilen, de romp is ook nog eens bijzonder stijf, maar is mede door de klapschroef ook nog eens bijzonder snel. Voor het jongetje en meisje in ons blijft het natuurlijk leuk om andere boten in te halen! De vier aanwezige verstelbare kuipkussens zorgen dat behalve in de kuip, ook het zitten op het dek een relaxte ervaring wordt, terwijl de tijdens het zeilen de praktische niet te grootte kuiptafel inclusief voetensteun ons uitstekend beviel.
  Tijdens het zeilen met regen of felle zon bleek ook de aanwezige bimini een echte uitkomst! De warmte, luxe en compleetheid van deze boot mag toch echt opvallend genoemd worden, zeker voor een charterboot.
  Verder vielen ons de plezierige ontvangst door en Yvette en Peter van Wier, de goede instructies, service en de opvallend schone boot op.
  Deze nieuwe “Ouwe reus” plus Windkracht 5 verdienen voor ons dan ook absoluut de maximale score van 5 punten!

  Beantwoorden
 6. Günter Lochowitz
  Günter Lochowitz zegt:

  Wir waren vom 21. 6. bis zum 25. 6 mit diesem wunderschönen Schiff im Ijsselmeer unterwegs . Das Schiff war “astrein”, was nicht mitspielte, war das Wetter.
  Ich chartere seit mehr als 25 Jahren jedes Jahr mehrmals Schiffe in den Niederlanden , an der deutschen Ostsee sowie im Mittelmeer ( im Durchschnitt bin ich 4 -5 Wochen auf dem Wasser , Windkracht 5 kann ich uneingeschränkt empfehlen . Was mir persönlich sehr gut gefällt , ist dass es ab Enkhuizen geht , Heimathaven dort der Compagnieshaven , eine
  Supermarina am Ijsselmeer .
  Ich komme bestimmt wieder und wünsche dem gesamten Team von Windkracht 5
  vor allem Gesundheit , und viel geschäftlichen Erfolg .
  Günter

  Beantwoorden
 7. Rudolf Guggisberg
  Rudolf Guggisberg zegt:

  Wir waren vom 7.6. – 21.6.2013 zu viert auf der “Ouwe Reus” unterwegs. Sie ist neu, sehr gut ausgestattet (Navigation, Schiffszubehör, Kücheneinrichtung, u.s.w.) und funktioniert sehr gut. Auch die Sauberkeit ist aussergewöhnlich gut.
  Wir waren anfänglich etwas skeptisch gegenüber dem Roll-Gross-Segel. Doch bei guter Einstellung von Achterstag, Dirk und Baumniederholer funktioniert es prima. Oftmals sind wir schneller gesegelt, als vergleichbare Yachten.
  Noch ungelöst ist die Verbindung GPS zum Marifoon (wird noch gemacht).
  Die Abwicklung des Charters vom Vertrag, zu Übernahme und Abgabe des Schiffs verlief in angenehmer Atmosphäre und mit viel Aufmerksamkeit vom Vercharterer.
  Danke Yvette und Peter ! Wir kommen gerne ein anderes Mal wieder.

  Beantwoorden
 8. Benny Maas
  Benny Maas zegt:

  Top! Schip was helemaal nieuw1 Wij hadden veel wind bijna een hel weekend windkracht 6 maar hij zeilde als een zonnetje. Geweldig schip en fantastisch uitgerust met een voortreffelijk navigatie systeem. Wij waren met 7 man maar ruimte genoeg en voor de nogal koele avonden was de dektent een uitkomst. Geweldig wij boeken de ouwe reus nog een keer.

  Beantwoorden
 9. Albrecht
  Albrecht zegt:

  Die “Ouwe Reus” ist ein mit viel Liebe ausgestattetes Schiff. Die Segeleigenschaften sind selbst
  bei stärkerem Wind sehr gut.
  Bei WK 5 haben wir bereits drei Mal gechartert. Die Schiffe waren jeweils in sehr guten Zustand und die Abwicklung sowie der Service perfekt.

  Beantwoorden
 10. Henk
  Henk zegt:

  Net terug van vakantie,
  De “Ouwe Reus” is net nieuw en vaart prima. Vanuit eerdere ervaringen was ik een beetje sceptisch over de snelheid van Bavaria’s. Dit schip haalt met weinig wind reeds respectabele snelheden.
  WK5 is scherp geprijsd en is goed bevallen. Alles was in orde. Goede en volledige inrichting, completer en beter dan wij gewend zijn.
  Henk

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *